Synonym til kryssord Konge


Trenger du kryssord hjelp, er du på riktig plass.

Har du problemer med å løse det forvirrende mysteriet med den siste ledetråden? Vi kan hjelpe deg med å tyde de utfordrende kryssordløsningene.

Få den riktige kryssord hjelpen du trenger.


Synonymmer til ordet Konge3 bokstaver

    asa aun con cuo ela elg gog gud imi loe odo rex rey roi tou vip zog

Synonymmer til ordet Konge4 bokstaver

    abel agha agis akab akas atle bela best carl ella erik eudo fahd gorm hans helt hugo imre inge inka ivar jima juan karl king knud knut kork kort lear løve munn nala offa olav otto paul raja reba rolv saud saul sire sjah sten tsar vasa zhou

Synonymmer til kryssord ordet Konge5 bokstaver

    agila ahmes aison anund asela boris brego carol david drott edgar edred edvin eirik erwig eurik farao faruk filip frans froda frodo fróði fróðr georg gille gnupa henry herre håkon hårek idris jakob james johan jotam kediv khufu krone kyros kyrre laios leder liuva ljore louis lunde malik messi midas minos murat negus niels ntare oscar pedro pipin radja rajah roger rurik saron svein tulga wamba zoser Æneas

Synonymmer til kryssord ordet Konge6 bokstaver

    adelig aeneas afonso agenor aigeus aigevs alarik albert alfons alfred amadeo aretas arthur asella ataulf atreus atrevs attila baliol birger brikke carlos cheops cynric darius duncan eadred edmund edvard edward egbert ergica erling faisal feisal felipe fyrste george gustav haakon harald hassan henrik istvan karkar keiser khafre khediv kheops krabbe krøsus lothar ludvig magnus menses monark nestor nikita osiris ramses regent rikard robert sahaja salomo sancho sargon sigurd simeon sultan sverre teudis tittel viktor wallia witiza xerxes ødipus

Synonymmer til kryssord ordet Konge7 bokstaver

    absalon aineias aistulf amalrik andreas apophis ardarik augvald blodøks blåtann budlung busiris charles cinyras dareios dritkul emanuel formann fredrik gelimer gesalek godfred gråfell guttorm hagbard halfdan herodes hersker khefren kinyras klodvig laertes leogild leopold melkior namgyal offiser oidipus ottokar pyrrhos richard roderik seeberg sigerik sikling sisebur stenkil suveren svekker telamon umberto valemon vilhelm

Kryssord Konger

Kryssord er en populær form for underholdning som har eksistert i mange år. Det er en utfordrende måte å teste ens kunnskap og ferdigheter i å finne ord og setninger. Det finnes mange varianter av kryssord, inkludert de som har temaer som historie, geografi, sport og konger. I denne artikkelen skal vi se på forskjellige temaer knyttet til konger, og hvordan de kan hjelpe deg med å løse kryssord. Vi skal også se på noen av de mest populære kongene som har regjert i forskjellige land.

Fransk konge kryssord

Franske konger har spilt en viktig rolle i Europas historie i mange århundrer. Fransk kultur har også hatt stor innflytelse på verden, og mange ord og uttrykk på fransk har blitt lånt av andre språk. Når du prøver å løse et kryssord med temaet fransk konge, kan det være lurt å ha noen grunnleggende fakta om fransk historie og konger. For eksempel kan du vite at Louis XIV var kjent som Solkongen, og at han regjerte Frankrike fra 1643 til 1715. Han var en stor støttespiller av kunst og kultur, og hans regjeringstid var en av de mest suksessrike i Frankrikes historie.

Kongelig bolig kryssord

Kongelige boliger er ofte imponerende bygninger som symboliserer makten og autoriteten til kongen eller dronningen som bor der. Disse boligene kan være slott, palasser eller til og med store herskapshus. Når du prøver å løse et kryssord med temaet kongelig bolig, kan det være lurt å ha kunnskap om noen av de mest berømte kongelige boligene i verden. Buckingham Palace i London, Versailles i Frankrike og Akershus slott i Norge er eksempler på kongelige boliger som ofte vises i kryssord.

Kongens klær kryssord

Kongens klær kan være et annet spennende tema for et kryssord. Dette temaet kan omfatte alt fra kroner og kapper til skjorter og bukser. Når du prøver å løse et kryssord med temaet kongens klær, kan det være nyttig å vite hva slags klær konger vanligvis bærer. For eksempel kan du vite at konger vanligvis bærer en krone, som er et symbol på makt og autoritet. De kan også bære en kappe, som er et symbol på deres posisjon som hersker over sitt land.

Kongen befaler innspilling

"Kongen befaler" er en populær TV-serie som sendes i Norge. I denne serien utfører deltakerne morsomme oppgaver mens de prøver å imøtekomme kongens ønsker. "Kongen befaler" kan også være et populært tema for kryssord. Hvis du har sett serien, kan du ha noen ideer om hva slags oppgaver kongen kan be om, for eksempel å synge en sang eller å utføre en dans. Når du prøver å løse et kryssord med temaet "Kongen befaler", kan det være lurt å tenke på noen av de vanlige oppgavene som deltakerne må utføre i serien.

En krokrygg kryssord

En krokrygg kan referere til en person med en krum rygg eller en spesiell type båt. Dette kan være et interessant tema for et kryssord, og du kan prøve å finne ord som er relatert til dette temaet. Hvis du ikke er kjent med ordet "krokrygg", kan du prøve å finne ut mer om det og se om det hjelper deg med å finne riktige svar i kryssordet.

Konger kryssord

Konger har regjert i mange land rundt om i verden, og de har spilt en viktig rolle i historien. Når du prøver å løse et kryssord med temaet konger, kan det være lurt å ha en liste over noen av de mest kjente kongene i forskjellige land. For eksempel kan du vite at Henrik VIII var konge av England fra 1509 til 1547, og at han er kjent for sin rolle i den engelske reformasjonen og for å ha giftet seg seks ganger.

Dansk konge kryssord

Danmark har hatt mange konger gjennom historien, og de har spilt en viktig rolle i landets utvikling. Når du prøver å løse et kryssord med temaet dansk konge, kan det være lurt å ha kunnskap om noen av de mest kjente danske kongene. For eksempel kan du vite at Christian IV var konge av Danmark og Norge fra 1588 til 1648, og at han er kjent for sin rolle i den dansk-norske krigene og for å ha bygget en rekke imponerende bygninger, inkludert Rosenborg slott i København.

Konge kryssord

Konge kan være et bredt tema for et kryssord, og det kan inkludere alt fra navn på konger til forskjellige aspekter av kongelig liv og autoritet. Når du prøver å løse et kryssord med temaet konge, kan det være lurt å ha kunnskap om forskjellige aspekter av kongelig liv, inkludert kroner, kapper, slott og palasser, og andre symboler på makt og autoritet.

Kongen befaler øvelser

I tillegg til oppgavene som utføres på TV-serien "Kongen befaler", kan kongen også be om at deltakerne utfører forskjellige typer øvelser. Dette kan inkludere alt fra push-ups og sit-ups til løping og hopping. Når du prøver å løse et kryssord med temaet "Kongen befaler øvelser", kan det være lurt å tenke på forskjellige typer øvelser som kan utføres i en utfordring som dette, samt ord som er relatert til trening og fitness.

Mer enn gull sesong 3

"Mer enn gull" er en populær TV-serie som følger deltakerne på deres vei til å bli toppidrettsutøvere. Hvis du prøver å løse et kryssord med temaet "Mer enn gull sesong 3", kan det være lurt å ha kunnskap om deltakerne og deres prestasjoner i den tredje sesongen av serien. Du kan også prøve å finne ut mer om idretter som ble fokusert på i denne sesongen, og bruke dette til å finne riktige svar i kryssordet.

Kongen befaler oppgaver

"Kongen befaler" er en populær TV-serie som har deltakerne utføre forskjellige oppgaver på kommando fra kongen. Hvis du prøver å løse et kryssord med temaet "Kongen befaler oppgaver", kan det være lurt å tenke på forskjellige typer oppgaver som deltakerne må utføre i serien. Dette kan inkludere alt fra å synge en sang eller utføre en dans til å lage mat eller bygge noe.

Hellig konge kryssord

"Hellig konge" kan referere til en konge som er viktig i en religiøs sammenheng. Dette kan være et interessant tema for et kryssord, og du kan prøve å finne ord som er relatert til forskjellige religioner og deres hellige konger. For eksempel kan du vite at kong David var en viktig bibelsk konge i jødisk og kristen tradisjon, eller at kong Ashoka var en hellig konge i buddhistisk tradisjon.

Norsk konge kryssord

Norge har hatt mange konger gjennom historien, og de har spilt en viktig rolle i landets utvikling. Når du prøver å løse et kryssord med temaet norsk konge, kan det være lurt å ha kunnskap om noen av de mest kjente norske kongene. For eksempel kan du vite at Harald Hårfagre var den første kongen som samlet Norge til ett rike, eller at kong Haakon VII var konge under andre verdenskrig og var viktig for landets motstandskamp.

Hellig konge kryssord

"Hellig konge" kan referere til en konge som er viktig i en religiøs sammenheng. Dette kan være et interessant tema for et kryssord, og du kan prøve å finne ord som er relatert til forskjellige religioner og deres hellige konger. For eksempel kan du vite at kong David var en viktig bibelsk konge i jødisk og kristen tradisjon, eller at kong Ashoka var en hellig konge i buddhistisk tradisjon.

Bibelsk konge kryssord

Bibelen inneholder mange historier om konger og deres roller i den bibelske historien. Hvis du prøver å løse et kryssord med temaet bibelsk konge, kan det være lurt å ha kunnskap om noen av de mest kjente bibelske kongene og deres historier. For eksempel kan du vite at kong David var en viktig bibelsk konge i jødisk og kristen tradisjon, eller at kong Salomo var kjent for sin visdom og byggingen av det første tempelet i Jerusalem.

Saud kryssord

Saud-Arabia er en av verdens største oljeprodusenter og et viktig land i Midtøsten. Hvis du prøver å løse et kryssord med temaet Saud, kan det være lurt å ha kunnskap om landets historie, kultur og geografi. Du kan også prøve å finne ut mer om viktige personer i landets historie, som kong Abdulaziz, som grunnla Saudi-Arabia, eller kong Salman, som er den nåværende kongen.